De câte ori nu v-ați pus speranța că pe Internet o să găsiți rețeta de slăbit ideală? Nu sunteți singurul! Vestea mai puțin bună este că așa cum căutatul simptomelor pe Google și automedicația dăunează grav sănătății, la fel se întâmplă și în cazul dietelor. Un regim alimentar care funcționează cu adevărat pentru cineva, nu ne este potrivit tuturor. Iar o dietă aleasă… după ureche sau, mai degrabă, după un link accesat la întâmplare pe Internet, poate avea efecte catastrofale. Știați că 1 din 5 oameni moare, la nivel mondial, tocmai din cauza dietei nepotrivite? Sau că un adult încearcă până la 126 de diete într-o viață? Sunt toate rezultate ale unor studii care ne arată că nu știm cum să alegem regimul alimentar potrivit nouă, dar și că în jurul dietelor, o industrie care valorează zeci de miliarde de dolari, se ascund atâtea mituri, că nu mai știm să separăm ce este real, de ceea ce este fabricat!
Poate tocmai aceste aspecte ar trebui să ne facă să conștientizăm că nutriția este un domeniu al medicinei și că avem nevoie de specialiști, dacă vrem să obținem rezultatele scontante. Terapeut de profesie, Carmen Barcan vrea să le aducă oamenilor echilibrul. Interior și exterior! A reușit să schimbe destinul multora prin terapii corporale personalizate și printr-o dietă echilibrată, într-un timp scurt, mergând pe un singur principiu: Viața este făcută din alegeri!
„De noi depinde să fim sănătoși, frumoși și, nu în ultimul rând, fericiți! Noi alegem ceea ce vrem să fim. Alegerile sunt la îndemâna noastră!„
Așa că în continuare alegem să demontăm alături de Carmen Barcan cele mai cunoscute mituri legate de slăbit ca să înțelegem ce greșeli facem atunci când o dietă nu dă rezultate!
MIT 1. DIETELE STRICTE ÎNTOTDEAUNA DAU REZULTATE!
Avem tendința să ne îndreptăm din start spre diete extrem de stricte, care ne dau falsa impresie că prin restricții alimentare numeroase reușim să ajungem la silueta dorită. Indiferent că este vorba despre 5, 10 sau poate 25 de kilograme pe care vrem să le pierdem, conceptul de la care plecăm este greșit! Nu trebuie să ne pedepsim corpul pentru că nu arată așa cum ne dorim, ci să îl ajutăm să devină cum ne-ar plăcea – printr-un regim personalizat, creat împreună cu specialiștii și prin mișcare, bineînțeles! Din când în când ne putem permite să adăugăm și un pic de ciocolată în meniul nostru, atât timp cât nu depășim limitele.
„Este important să îți dai seama ce anume nu funcționează, apoi să înțelegi de ce funcționează și în final să realizezi când trebuie să acționezi. „- Carmen Barcan, terapeut
MIT 2. DACĂ MÂNCĂM DUPĂ ORA 18, NE ÎNGRĂȘĂM!
Nu contează când, ci mai ales CÂT mâncăm! Specialiștii ne sfătuiesc să ținem cont de indicele caloric, adică să gestionăm numărul zilnic de calorii permise. Nu este vorba despre nimic complicat, există numeroase aplicații care pot calcula asta în locul nostru, în funcție de sex, greutate, înălțime, vârstă și cât de activi fizic suntem. Astfel putem afla câte calorii putem consuma ca să fim feriți de îngrășare!
MIT 3. NU MÂNCĂM ÎNTRE MESELE PRINCIPALE
Total fals. Pe lângă cele trei mese ale zilei, trebuie să integrăm în alimentație și mici gustări. Atenție mare pentru ce optați însă! Nu cumva ca aceste mici gustări să devină o a patra masă! În general, specialiștii recomandă fructe și legume, aliații unui corp sănătos.
„Tehnologia alimentară modernă a transformat alimentele în adevărate „bombe calorice”. (…) Astfel a devenit posibil să consumi întregul echivalent caloric al unei mese luând numai câteva îmbucături. Peste 50% din alimentația modernă constă din produse rafinate și concentrate, fără nicio valoare nutritivă, fiind o cauză sigură pentru a ne îngrășa.”
MIT4. NU MÂNCAM DECÂT ATUNCI CÂND NE ESTE FOAME!
Nici vorbă! Secretul eliminării kilogramelor în plus îl repezintă tocmai organizarea în alimentație! Avem nevoie întreaga zi de consumul constant al unor mese echilibrate din punct de vedere cantitativ. Acest lucru ne va furniza și energia de care avem nevoie. Nu uitați de cea mai importantă masă a zilei. Micul dejun nu trebuie sărit sub nicio formă.
MIT5. FĂRĂ LACTATE ÎN REGIMURILE DE SLĂBIRE!
Adevărul este că lactatele ar trebui să fie incluse în dieta oricui, fie că ține sau nu cură de slăbire. Brânza sau laptele sunt extrem de bogate nutritiv. Ba chiar unele studii indică faptul că lactatele ajută la pierderea în greutate, prin conținutul ridicat de calciu care contribuie și la sănătatea oaselor. Alegeți varianta degresată a produselor, ca să evitați grăsimile!
Indiferent ce și cât alegem să consumăm, important este să conștientizăm că organismul nostru este un sistem complex, care are nevoi diferite de la individ la individ. De aceea, nu există vreo dietă universală care să ne facă pe toți să scăpăm de kilogramele nedorite. Un program alimentar personalizat, combinat cu sport, ambele sub supravegherea unui specialist, reprezintă cheia către silueta de vis.
Carmen Barcan vă propune terapii de slăbit unice în România, care vă ajută nu doar să pierdeți în greutate, ci și să aveți un corp sculptat și să găsiți armonia între trup și minte! O găsiți pe Facebook, dar și pe Instagram!
Facebook: @Carmen Barcan/ Instagram: @Carmen_Barcan.ro